Hentz_es_Kereg

Ki ne szeretné a friss és érett, ízletes gyümölcsöket? Pláne a tulajdon kertjében, a saját maga által ültetett és nevelt fán vagy bokron csüngve. Nincs is annál örömtelibb érzés, mikor szó szerint a saját munkánk gyümölcsét élvezhetjük, legyen az roppanós cseresznye, vitamindús gránátalma, vagy épp mézédes kajszibarack. Ugyanakkor az sem egy utolsó szempont, hogy amit az ember saját maga termel, arról meggyőződhet, hogy nem tartalmaz semmiféle vegyszert és káros anyagot a szervezetre - feltéve, ha nem használ permetszert. Amennyiben kertjében nevel gyümölcsfákat vagy gyümölcsbokrokat, tanúja lehet az érés - növekedés folyamatának, és ahhoz kétség sem fér, hogy mindez természetes környezetben zajlik le. Van-e édesebb őszibarack bárhol máshol, mint amit saját fánk ágairól szakítunk le? A fák és bokrok hálás élőlények, a gondozást páratlanul finom gyümölcsökkel jutalmazzák meg gazdáiknak. Ha Ön is meg szeretné ismerni azt a harmóniát, ami az ember és gyümölcstermő növénye között kialakul, avagy új egyedekre van szüksége kertjének faállományának gyarapításához, válogasson gyümölcsfáink közül! Konténeres gyümölcsfáink és bogyós gyümölcseink egész évben ültethetők, míg a szabadgyökerű gyümölcsfaoltványainkat október közepétől áprilisig érdemes kertjébe ültetni. Kertészetünkben igény esetén neveléssel és gondozással kapcsolatos szaktanácsadással is ellátjuk kedves vásárlóinkat.

Növény adatlap

Növénykereső

Jelenleg nem kapható

Név:

Japánkörte (nasi) Hosui

Leírás:

Japán egyik fő fajtája, Európában ez a fajta a legelterjedtebb. Középidőben érik, augusztus harmadik és negyedik hetében, a Kosuinál egy héttel később szedhető. Gyümölcse középnagy (150-200 g), közepesen vastag héjú, színe egységesen aranybronzos, tetszetős. A gyümölcshús roppanó, lédús, nagyon illatos és zamatos, kissé savas. 2-3 hónapig tárolható.

Fája erős növekedésű, felfelé törő koronát nevel, kicsit nagyobb termetű a Kosui fajtáénál. A fiatal, 2-3 éves termőgallyakon terem, ezért az idősebb termőgallyakat ifjítani kell. Korán termőre fordul, termőképessége jó. Meleg, napos helyre ültessük, mert árnyékos helyen vagy hűvös nyáron kevéssé lesz édes.
Jó beporzója Vilmos körte vagy a Kosui japánkörte.
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 18:00
Szombaton: 8:00 - 16:30
Vasárnap: ZÁRVA
7624 Pécs, Tiborc u. 46.
Tel: 72 / 319-701
Fax: 72 / 510-398
kerteszet(at)hentz-kereg.hu
Pécs belvárosa felől a Szigeti útról a Gyümölcs utcán keresztül érnek el bennünket.
Fontos: Az egyirányú Tiborc utcába a város felől nem lehet behajtani!
Nem kap tőlünk hírlevelet?
Iratkozzon fel gyorsan