Hentz_es_Kereg

Ki ne szeretné a friss és érett, ízletes gyümölcsöket? Pláne a tulajdon kertjében, a saját maga által ültetett és nevelt fán vagy bokron csüngve. Nincs is annál örömtelibb érzés, mikor szó szerint a saját munkánk gyümölcsét élvezhetjük, legyen az roppanós cseresznye, vitamindús gránátalma, vagy épp mézédes kajszibarack. Ugyanakkor az sem egy utolsó szempont, hogy amit az ember saját maga termel, arról meggyőződhet, hogy nem tartalmaz semmiféle vegyszert és káros anyagot a szervezetre - feltéve, ha nem használ permetszert. Amennyiben kertjében nevel gyümölcsfákat vagy gyümölcsbokrokat, tanúja lehet az érés - növekedés folyamatának, és ahhoz kétség sem fér, hogy mindez természetes környezetben zajlik le. Van-e édesebb őszibarack bárhol máshol, mint amit saját fánk ágairól szakítunk le? A fák és bokrok hálás élőlények, a gondozást páratlanul finom gyümölcsökkel jutalmazzák meg gazdáiknak. Ha Ön is meg szeretné ismerni azt a harmóniát, ami az ember és gyümölcstermő növénye között kialakul, avagy új egyedekre van szüksége kertjének faállományának gyarapításához, válogasson gyümölcsfáink közül! Konténeres gyümölcsfáink és bogyós gyümölcseink egész évben ültethetők, míg a szabadgyökerű gyümölcsfaoltványainkat október közepétől áprilisig érdemes kertjébe ültetni. Kertészetünkben igény esetén neveléssel és gondozással kapcsolatos szaktanácsadással is ellátjuk kedves vásárlóinkat.

1 / 9 találat

Növény adatlap

Növénykereső

Név:

Naspolya 'Hollandi óriás'

Leírás:

Fája középerős növekedésű, szétterülő koronájú.
Gyümölcse igen nagy, erősen lapított alakú, kb. 50 g-os. Héja világosbarna, a napos oldalán piros bemosódással. Húsa enyhén leves, magjai nagyok, szélesek, vastagok.
Öntermékeny.
November közepén-végén érik.

Név:

Naspolya 'Szentesi rózsa'

Leírás:

Szentes környékén régóta ismert és elterjedt tájfajta. Gyümölcse: október vége felé már a fán elkezd megpuhulni, ezért fogyasztási idénye is aránylag rövid, december elején befejeződik. Nagyon mutatós, szabályos körte alakú, legszélesebb része 35-40 mm. Tömege közepes 22-30 g. Húsa is a legvilágosabb színű a hazai tipusok közül. A héj színe halvány-zöldes, vagy sárgás-barna, fogyasztásra alkalmas állapotban szürkés-barna, enyhén molyhos. Íze, zamata, levesessége kiemelkedik a többi fajta közül, magvai kicsik. Fája: koronája viszonylag laza, kissé szétnyíló, közepes növekedésű. Fája egymagában is rendszeresen és bőven terem. Virágai középnagyok, hófehérek.

Név:

Nektarin 'Andosa' ('Stark Red Gold')

Leírás:

Augusztus második felében érő sárgahúsú nektarin. Nagy, tojásdad alakú, csaknem teljes felületén sötétpiros gyümölcse magvaváló, nagyon ízletes. Fája erős növekedésű, virágrügyeket főként a vesszők felső harmadában hoz, ezért hosszú metszést igényel. Téli lehűléseket közepesen tűri.

Név:

Nektarin 'Balkonella'

Leírás:

Törpe növekedésű, 60 cm-es törzsre oltott nektarin fajta.
Fedőszíne fénylő piros.
Érési ideje: augusztus közepe.

Név:

Nektarin 'Caldesi 2000'

Leírás:

Érése 8 nappal előzi a Redhaven -t.
Gyümölcse középnagy, megnyúlt, asszimetrikus. Felülete zöldesfehér alapon 90%-ban fényes pirossal fedett. Húsa kemény, lédús, fehér, de gyakori a piros elszíneződés. Íze jó, a fehérhúsú őszibarackokéhoz hasonló, félig magvaváló, magja középnagy. Jól tűri az áruvá készítést, a szállítást és a tárolást.
Fáját erős feltörő növekedés jellemzi. Termőképessége nagy, lehűlésekkel szemben közepesen ellenálló. A tafrinás levélfodrosodásra érzékeny. Öntermékeny.

Név:

Nektarin 'Fantasia'

Leírás:

Augusztus végén érő, kései nektarin. Gyümölcse nagy, gömb alakú. Héja élénkpiros, húsa narancssárga, a mag körül pirosan erezett, szilárd állományú, magvaváló, kiváló ízű. Fája erős növekedésű, téli lehűlésekkel szemben kissé érzékeny.

Név:

Nektarin 'Flavortop'

Leírás:

Nagy gyümölcsű, tetszetős, a felületén élénkpiros, szilárd sárga húsú, jól szállítható, magvaváló nektarin. Augusztus második hetében érik.

Név:

Nektarin 'Independence'

Leírás:

Gyümölcse közepes méretű, átlagosan 100 g tömegű, tojásdad alakú, bemélyedt varrattal. Csúcsa kissé kiáll. Húsa sárga, a mag körül vörösre színeződik, kemény, magvaváló, közepes ízű, illatos. Augusztus elejétől érik. Jól szállítható és tárolható. Fája középerős növekedésű, kissé szétterülő. Hidegigénye közepes. Az egész világon elterjedt, érési idejében a legjobb tulajdonságokkal rendelkező fajta. A téli lehűlésekre érzékeny. Bőtermő, ritkítást igényel.

Név:

Nektarin 'Venus'

Leírás:

Gyümölcse nagy, megnyúlt, aszimmetrikus, sárga alapon, fénylőpiros fedőszínnel. Húsa ízletes, lédús, magvaváló. Augusztus végén- szeptember elején érik, a Fantasia fajta után. Fája erős növekedésű. Jó termőképességű, de virágrügyei fagyérzékenyek. Gyümölcsei az áruvá készítést jól tűrik, tárolásra alkalmasak.
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 18:00
Szombaton: 8:00 - 16:30
Vasárnap: ZÁRVA
7624 Pécs, Tiborc u. 46.
Tel: 72 / 319-701
Fax: 72 / 510-398
kerteszet(at)hentz-kereg.hu
Pécs belvárosa felől a Szigeti útról a Gyümölcs utcán keresztül érnek el bennünket.
Fontos: Az egyirányú Tiborc utcába a város felől nem lehet behajtani!
Nem kap tőlünk hírlevelet?
Iratkozzon fel gyorsan