Hentz_es_Kereg

A fűszerek nem csupán ételeinket ízesítik meg, általuk képesek lehetünk különböző kultúrák kulináris sajátosságait saját asztalunkra varázsolni.

Minden nép konyhájának megvannak a maga jellemzői, amihez a legtöbb országban jócskán hozzájárulnak a fűszerek. Egyes fűszereknek azonban meglehetősen borsos az ára, ezért érdemes saját magunk termeszteni, ha van rá lehetőség. Nem beszélve arról, hogy nincs aromásabb és ízletesebb, mint a frissen szedett fűszernövény, a növényből árasztott illatokról nem is beszélve. Mennyivel egyszerűbb, ha nem a zöldségeshez kell elszaladni egy kis bazsalikomért a mozzarella salátánkhoz, vagy kakukkfűért az olasz konyha szerelmeseinek? Olykor még kert sem szükséges az ültetéshez, elég egy balkonláda is, ahol a növény elegendő fényhez és megfelelő klímához jut a zavartalan burjánzáshoz. Mindössze a gondozásra kell odafigyelni, fajtól függően léteznek kényesebb és kevesebb ápolást igénylő fűszernövények is. Oldalunkon részletes leírást talál kertészetünkben termesztett és forgalmazott fűszernövényekről, találkozhat latin elnevezésükkel is a képes illusztrációk mellett. A különböző szempontok szerinti szűréssel előre kiválaszthatja, mely növényeket vinné haza kertészetünkből, ahol igény szerint szaktanácsadást is adunk az ültetéshez és a gondozáshoz.

1 / 2 találat

Növény adatlap

Növénykereső

Név:

Bazsalikom

Latin név:

Ocimum

Név:

Szurokfű, oregánó, vadmajoránna

Latin név:

Origanum vulgare

Leírás:

Európa, Kis-Ázsia, Himalája. Nálunk tölgyesekben, hegyi réteken él.
Felálló szárú, bokros növekedésű évelő.
Levél: Tojásdad, télizöld.
Virág/virágzat: Lilás-piros ajakos virágai bugaszerű virágzatban nyílnak.
Termőhelyi igény: Száraz, kavicsos, meszes talajt kíván.
Felhasználás: Sziklakertbe, kő?falra, fűszernövényes balkonládába ültethető. Leveleit frissen, vagy szárítva használják hús és zöldséges ételekhez különösen az olasz és mediterrán vidékeken.
Társítás: Mediterrán fűszernövények, Linum flavum, Sedum, Nepeta,Thymus.
Szín: lilás-piros
Virágzási hónap: Július-Szeptember
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 17:00
Szombaton: 8:00 - 16:30
Vasárnap: ZÁRVA
7624 Pécs, Tiborc u. 46.
Tel: 72 / 319-701
Fax: 72 / 510-398
kerteszet(at)hentz-kereg.hu
Pécs belvárosa felől a Szigeti útról a Gyümölcs utcán keresztül érnek el bennünket.
Fontos: Az egyirányú Tiborc utcába a város felől nem lehet behajtani!
Nem kap tőlünk hírlevelet?
Iratkozzon fel gyorsan