Hentz_es_Kereg

Ki ne szeretné a friss és érett, ízletes gyümölcsöket? Pláne a tulajdon kertjében, a saját maga által ültetett és nevelt fán vagy bokron csüngve. Nincs is annál örömtelibb érzés, mikor szó szerint a saját munkánk gyümölcsét élvezhetjük, legyen az roppanós cseresznye, vitamindús gránátalma, vagy épp mézédes kajszibarack. Ugyanakkor az sem egy utolsó szempont, hogy amit az ember saját maga termel, arról meggyőződhet, hogy nem tartalmaz semmiféle vegyszert és káros anyagot a szervezetre - feltéve, ha nem használ permetszert. Amennyiben kertjében nevel gyümölcsfákat vagy gyümölcsbokrokat, tanúja lehet az érés - növekedés folyamatának, és ahhoz kétség sem fér, hogy mindez természetes környezetben zajlik le. Van-e édesebb őszibarack bárhol máshol, mint amit saját fánk ágairól szakítunk le? A fák és bokrok hálás élőlények, a gondozást páratlanul finom gyümölcsökkel jutalmazzák meg gazdáiknak. Ha Ön is meg szeretné ismerni azt a harmóniát, ami az ember és gyümölcstermő növénye között kialakul, avagy új egyedekre van szüksége kertjének faállományának gyarapításához, válogasson gyümölcsfáink közül! Konténeres gyümölcsfáink és bogyós gyümölcseink egész évben ültethetők, míg a szabadgyökerű gyümölcsfaoltványainkat október közepétől áprilisig érdemes kertjébe ültetni. Kertészetünkben igény esetén neveléssel és gondozással kapcsolatos szaktanácsadással is ellátjuk kedves vásárlóinkat.

1 / 5 találat

Növény adatlap

Növénykereső

Név:

Alma 'Starking Nm 251'

Leírás:

Fája közepes vagy nagy növekedésű, felfele törő ágrendszerű.
Gyümölcse bordázott felületű, sötétpirossal csíkozott, 150-170 g. Krémfehér húsa puha, nem túl leveses, inkább kásásnak mondható. Öntermékeny.

Név:

Gránátalma

Latin név:

Punica granatum

Leírás:

2-4 méter magas, sűrűn ágas, lombhullató cserje.
Tölcsér alakú, korallpiros orologi replica svizzeri virágai júniustól - szeptemberig folyamatosan nyílnak.
Termése gömb alakú, a sötétsárgától a narancspirosig változó színű.

Név:

Naspolya 'Hollandi óriás'

Leírás:

Fája középerős növekedésű, szétterülő koronájú.
Gyümölcse igen nagy, erősen lapított alakú, kb. 50 g-os. Héja világosbarna, a napos oldalán piros bemosódással. Húsa enyhén leves, magjai nagyok, szélesek, vastagok.
Öntermékeny.
November közepén-végén érik.

Név:

Nektarin 'Caldesi 2000'

Leírás:

Érése 8 nappal előzi a Redhaven -t.
Gyümölcse középnagy, megnyúlt, asszimetrikus. Felülete zöldesfehér alapon 90%-ban fényes pirossal fedett. Húsa kemény, lédús, fehér, de gyakori a piros elszíneződés. Íze jó, a fehérhúsú őszibarackokéhoz hasonló, félig magvaváló, magja középnagy. Jól tűri az áruvá készítést, a szállítást és a tárolást.
Fáját erős feltörő növekedés jellemzi. Termőképessége nagy, lehűlésekkel szemben közepesen ellenálló. A tafrinás levélfodrosodásra érzékeny. Öntermékeny.

Jelenleg nem kapható

Név:

Őszibarack 'Springcrest'

Leírás:

Július elején érik. Gyümölcse kicsi-közepes méretű, átlagos tömege 100 g. Enyhén lapított gömb alakú, bibepontja bemélyedt. Felülete gyengén molyhos, sárga alapszínét 70-90%-ban sötétpiros, márványozott vagy csíkozott fedőszín takarja. Húsa sárga, a csúcsnál pirosan erezett. Húsállománya szilárd, kiváló savas, zamatos ízzel rendelkezik. Éretten félig magvaváló.
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 18:00
Szombaton: 8:00 - 16:30
Vasárnap: ZÁRVA
7624 Pécs, Tiborc u. 46.
Tel: 72 / 319-701
Fax: 72 / 510-398
kerteszet(at)hentz-kereg.hu
Pécs belvárosa felől a Szigeti útról a Gyümölcs utcán keresztül érnek el bennünket.
Fontos: Az egyirányú Tiborc utcába a város felől nem lehet behajtani!
Nem kap tőlünk hírlevelet?
Iratkozzon fel gyorsan